Acasa Trasee Bilete si Abonamente Servicii Galerii Contact Istoric
 
Sambata, 18 August 2018
   
SC URBIS SA SC URBIS SA
 
SC URBIS SA Trasee
 
SC URBIS SA Servicii
 
SC URBIS SA Galerii foto
 

Regulament de calatorie

LEGITIMATIA DE CALATORIE

Pentru a calatori cu mijloacele de transport ale S.C.URBIS S.A. orice cetatean trebuie sa detina o legitimatie de calatorie valabila (bilet validat, abonament insotit de legitimatia de abonat sau orice alta legitimatie de transport  valabila, eliberata de institutii ale statului, conform legilor in vigoare). Copiii cu varsta sub 5 ani pot sa calatoreasca gratuit.

 Legitimatie URBIS

Legitimatia de abonat se poate obtine la sediul S.C. URBIS S.A. din str. 8 Martie  nr. 3,  de luni pana vineri intre orele 8:00 - 16:00 si vineri intre orele 8:00 - 13:00. Costul unei legitimatii este de 2 Lei si este valabila 10 ani.

 

 BILETE SI ABONAMENTE

Biletele vor fi validate in aparatele special montate in acest scop, imediat dupa urcarea in mijlocul de transport.

Abonamentele si legitimatiile de calatorie se vor folosi numai in conditiile pentru care au fost eliberate. Biletele de calatorie validate, abonamentele sau legitimatiile de calatorie nominale nu pot fi transmise altor persoane.

La solicitarea reprezentantilor corpului de control al SC URBIS SA, calatorii sunt obligati sa prezinte acestora titlurile de calatorie utilizate in acel moment.

 Persoanele care circula fara bilet validat, abonament valabil sau alta legitimatie de calatorie valabila vor fi sanctionate de catre reprezentantii corpului de control al SC URBIS SA prin suprataxa (plata pe loc) sau amenda (proces - verbal de contraventie). Conform HCL nr. 178/2013 valoarea biletului de suprataxa este de 34 lei iar amenda este cuprinsa intre 100 si 500 lei. In termen de 48 de ore se poate achita jumatate din minimul amenzii la sediul SC URBIS SA din Baia Mare, str. 8 Martie nr. 3. Conform aceleiasi hotarari sunt sanctionate cu amenda si persoanele care refuza sa prezinte organelor de control titlul de calatorie, care au un comportament necivilizat sau care aduc prejudicii mijloacelor de transport.   

Corpul de control al SC URBIS SA este format din echipe de 1 -  controlori, imputerniciti sa constate si sa sanctioneze contraventiile din mijloacele de transport in comun. Acestia se legitimeaza cu legitimatia de control cu numar de serviciu si poza si sunt obligati sa inmaneze contravenientului, dupa caz, biletul de suprataxa sau copia procesului - verbal de contraventie semnat de catre contravenient.

Impotriva procesului - verbal de constatare a contraventiei se poate depune contestatie, in termen de 15 zile de la data comunicarii acestuia, la judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia.

Orice reclamatii, propuneri sau sesizari cu privire la activitatea salariatilor care lucreaza cu publicul, se pot face la Secretariatul S.C. URBIS S.A. Baia Mare, str.8 Martie, nr. 3, tel.  0262-213825 sau la Biroul Exploatare tel. 0262-213841 int. 110.   

 

AUTOTAXARE

Din data de 01.11.2007 a fost introdus sistemul de AUTOTAXARE in transportul local din municipiul Baia Mare si comunele limitrofe, transport deservit de catre S.C. URBIS SA.

Biletele pot fi achizitionate de la chioscurile proprii, automatele de bilete sau de la diverse puncte comerciale.

Puncte de vanzare bilete si abonamente URBIS

 ATENTIE! Gasiti mai usor aceste puncte comerciale urmarind inscriptia „AICI SE VAND BILETE URBIS” (scris albastru pe fond galben).

La urcare biletul se valideaza prin introducerea acestuia în fanta validatorului conform indicatiei sagetilor de pe bilet.

Biletul, dupa validare, va este returnat de catre aparat având inscriptionate: ora, data, linia si codul mijlocului de transport cu care s-a efectuat calatoria.

ATENTIE! Biletul validat nu este transmisibil si nici nu poate fi refolosit.

ANUNT IMPORTANT   

Începând cu data de 01.07.2017, conform Hotararii ADIZMBM nr. 6/29.06.2017, persoanele fizice care calatoresc cu mijloacele de transport public de persoane fara titlu de calatorie valabil sau refuza sa prezinte organelor de control titlul de calatorie, care au un comportament necivilizat sau care aduc prejudicii mijloacelor de transport, se sanctioneaza cu amenda de la 100 la 500 lei (proces – verbal de contraventie).

Pentru plata pe loc suprataxa este de 50 lei.


SC URBIS SA Info
 
SC URBIS SA Achizitii publice
 
SC URBIS SA Download
 
SC URBIS SA Ultimele anunturi
Vanzare piese ...
Marti, 14 August 2018 ora 02:20
Deviere traseu Liniile 1, 8, 9 ...
Vineri, 3 August 2018 ora 11:21
Modificare traseu si orar liniile 24/28 si 28 ...
Vineri, 13 Iulie 2018 ora 07:25
Concurs pentru 3 posturi controlori ...
Joi, 24 Mai 2018 ora 10:28
 
© 2009 - SC URBIS SA Transport Local Baia Mare