Acasa Trasee Bilete si Abonamente Servicii Galerii Contact Istoric
 
Luni, 25 Octombrie 2021
   
SC URBIS SA SC URBIS SA
 
SC URBIS SA Trasee
 
SC URBIS SA Servicii
 
SC URBIS SA Galerii foto
 

Regulament de calatorie

LEGITIMATIA DE CALATORIE

Pentru a calatori cu mijloacele de transport ale S.C.URBIS S.A. orice cetatean trebuie sa detina o legitimatie de calatorie valabila (bilet validat, abonament insotit de legitimatia de abonat sau orice alta legitimatie de transport  valabila, eliberata de institutii ale statului, conform legilor in vigoare). Copiii cu varsta sub 5 ani pot sa calatoreasca gratuit.

 Legitimatie URBIS

Legitimatia de abonat se poate obtine la sediul S.C. URBIS S.A. din str. 8 Martie  nr. 3,  de luni pana joi intre orele 8:00 - 16:00 si vineri intre orele 8:00 - 13:00.

Pentru copii sub 14 ani, eliberarea legitimatiei de abonat se face pe baza certificatului de nastere. La eliberarea legitimatiei, minorii vor fi insotiti de un parinte.   

Costul unei legitimatii este de 5 Lei si este valabila 10 ani. In cazul pierderii sau deterioararii, costul pentru refacerea legitimatiei este de 10 Lei.

 

 BILETE SI ABONAMENTE

Biletele vor fi validate in aparatele special montate in acest scop, imediat dupa urcarea in mijlocul de transport.

Abonamentele si legitimatiile de calatorie se vor folosi numai in conditiile pentru care au fost eliberate. Biletele de calatorie validate, abonamentele sau legitimatiile de calatorie nominale nu pot fi transmise altor persoane.

La solicitarea reprezentantilor corpului de control al SC URBIS SA, calatorii sunt obligati sa prezinte acestora titlurile de calatorie utilizate in acel moment.

 Persoanele care circula fara bilet validat, abonament valabil sau alta legitimatie de calatorie valabila vor fi sanctionate de catre reprezentantii corpului de control al SC URBIS SA prin suprataxa (plata pe loc) sau amenda (proces - verbal de contraventie). 

Conform Anexei 1 la Hotararea Adunarii Generale a Asociatiei Intercomunitare Zona Metropolitana Baia Mare, nr 12/31.08.2018 si HCL nr. 585/2018 biletul de suprataxa  este de 50 lei, incepand cu data de 01.11.2018.

Vezi aici tarifele in vigoare de la 01.09.2018

Amenda de la 100 lei la 500 lei pentru persoanele fizice care calatoresc cu mijloacele de transport public de persoane fara titlu de calatorie valabil sau refuza sa prezinte organelor de control titlul respectiv de calatorie, care au un comportament necivilizat sau care aduc prejudicii mijloacelor de transport, conform prevederilor Legii nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local, cu modificarile si completarile ulterioare.

Corpul de control al SC URBIS SA este format din echipe de  controlori, imputerniciti sa constate si sa sanctioneze contraventiile din mijloacele de transport in comun. Acestia se legitimeaza cu legitimatia de control cu numar de serviciu si poza si sunt obligati sa inmaneze contravenientului, dupa caz, biletul de suprataxa sau copia procesului - verbal de contraventie semnat de catre contravenient.

Impotriva procesului - verbal de constatare a contraventiei se poate depune contestatie, in termen de 15 zile de la data comunicarii acestuia, la judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia.

Orice reclamatii, propuneri sau sesizari cu privire la activitatea salariatilor care lucreaza cu publicul, se pot face la Secretariatul S.C. URBIS S.A. Baia Mare, str.8 Martie, nr. 3, tel.  0262-213825 sau la Biroul Exploatare tel. 0262-213841 int. 110.   

 

AUTOTAXARE

Din data de 01.11.2007 a fost introdus sistemul de AUTOTAXARE in transportul local din municipiul Baia Mare si comunele limitrofe, transport deservit de catre S.C. URBIS SA.

Biletele pot fi achizitionate de la chioscurile proprii, automatele de bilete sau de la diverse puncte comerciale.

Puncte de vanzare bilete si abonamente URBIS

 ATENTIE! Gasiti mai usor aceste puncte comerciale urmarind inscriptia „AICI SE VAND BILETE URBIS” (scris albastru pe fond galben).

La urcare biletul se valideaza prin introducerea acestuia în fanta validatorului conform indicatiei sagetilor de pe bilet.

Biletul, dupa validare, va este returnat de catre aparat având inscriptionate: ora, data, linia si codul mijlocului de transport cu care s-a efectuat calatoria.

ATENTIE! Biletul validat nu este transmisibil si nici nu poate fi refolosit.

ANUNT IMPORTANT   

Începând cu data de 01.07.2017, conform Hotararii ADIZMBM nr. 6/29.06.2017, persoanele fizice care calatoresc cu mijloacele de transport public de persoane fara titlu de calatorie valabil sau refuza sa prezinte organelor de control titlul de calatorie, care au un comportament necivilizat sau care aduc prejudicii mijloacelor de transport, se sanctioneaza cu amenda de la 100 la 500 lei (proces – verbal de contraventie).

Pentru plata pe loc suprataxa este de 50 lei pe traseele din Baia Mare si  pe celellalte trasee din Zona Metropolitana.


SC URBIS SA Info
 
SC URBIS SA Achizitii publice
 
SC URBIS SA Download
 
SC URBIS SA Ultimele anunturi
Linia 7 modificare cursă ...
Miercuri, 6 Octombrie 2021 ora 09:14
Linia 7 modificare cursă ...
Miercuri, 6 Octombrie 2021 ora 09:14
Vânzare piese auto ...
Luni, 13 Septembrie 2021 ora 12:49
Concurs pentru ocuparea unui post de casier ...
Marti, 17 August 2021 ora 05:21
 
© 2009 - SC URBIS SA Transport Local Baia Mare