Acasa Trasee Bilete si Abonamente Servicii Galerii Contact Istoric
 
Luni, 2 Octombrie 2023
   
SC URBIS SA SC URBIS SA

 
PLANIFICARE
CALATORIE

SC URBIS SA Trasee
 
SC URBIS SA Servicii
 
SC URBIS SA Galerii foto
 

Regulament de calatorie

LEGITIMATIA DE CALATORIE

Pentru a calatori cu mijloacele de transport ale S.C.URBIS S.A. orice cetatean trebuie sa detina o legitimatie de calatorie valabila (bilet validat, abonament sau orice alta legitimatie de transport  valabila, eliberata de institutii ale statului, conform legilor in vigoare). Copiii cu varsta sub 5 ani pot sa calatoreasca gratuit.

 

 

 

 BILETE SI ABONAMENTE

Biletele vor fi validate in aparatele special montate in acest scop, imediat dupa urcarea in mijlocul de transport.

Abonamentele si legitimatiile de calatorie se vor folosi numai in conditiile pentru care au fost eliberate. Biletele de calatorie validate, abonamentele sau legitimatiile de calatorie nominale nu pot fi transmise altor persoane.

La solicitarea reprezentantilor corpului de control al SC URBIS SA, calatorii sunt obligati sa prezinte acestora titlurile de calatorie utilizate in acel moment.

 Persoanele care circula fara bilet validat, abonament valabil sau alta legitimatie de calatorie valabila vor fi sanctionate de catre reprezentantii corpului de control al SC URBIS SA prin suprataxa (plata pe loc) sau amenda (proces - verbal de contraventie). 

Conform Anexei nr.7 la Contractul de delegare nr.1/2019  biletul de suprataxa  este de 50 lei, pentru calatoria fara titlu de calatorie pe liniile din Municipiul Baia Mare, si 50 de  lei pentru calatoria fara titlu de calatorie pe celelalte linii din Zona Metropolitana Baia Mare, incepand cu data de 01.04.2022.

 

Amenda este cuprinsa intre 100 lei la 500 lei pentru persoanele fizice care calatoresc cu mijloacele de transport public de persoane fara titlu de calatorie valabil sau refuza sa prezinte organelor de control titlul respectiv de calatorie, care au un comportament necivilizat sau care aduc prejudicii mijloacelor de transport, conform prevederilor Legii nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local, cu modificarile si completarile ulterioare.

Corpul de control al SC URBIS SA este format din echipe de  controlori, imputerniciti sa constate si sa sanctioneze contraventiile din mijloacele de transport in comun. Acestia se legitimeaza cu legitimatia de control cu numar de serviciu si poza si sunt obligati sa inmaneze contravenientului, dupa caz, biletul de suprataxa sau copia procesului - verbal de contraventie semnat de catre contravenient.

Impotriva procesului - verbal de constatare a contraventiei se poate depune contestatie, in termen de 15 zile de la data comunicarii acestuia, la judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia.

Orice reclamatii, propuneri sau sesizari cu privire la activitatea salariatilor care lucreaza cu publicul, se pot face la Secretariatul S.C. URBIS S.A. Baia Mare, str.8 Martie, nr. 3, tel.  0262-213825, sau pe adresa de email: urbis@urbisbaiamare.ro.

 

AUTOTAXARE

 

Biletele pot fi achizitionate de la chioscurile proprii, automatele de bilete sau de la diverse puncte comerciale, si, cu orice card bancar, de la POS-urile din toate mijloacele de transport.   

La urcare biletul se valideaza prin introducerea acestuia în fanta validatorului, conform indicatiei sagetilor de pe bilet.

Biletul, dupa validare, va este returnat de catre aparat având inscriptionate: ora, data, linia si codul mijlocului de transport cu care s-a efectuat calatoria.

ATENTIE! Biletul validat nu este transmisibil si nici nu poate fi refolosit.

 


SC URBIS SA Baia Mare Online
 
 
SC URBIS SA 24 Pay
 
 
SC URBIS SA Info
 
SC URBIS SA Achizitii publice
 
SC URBIS SA Download
 
SC URBIS SA Ultimele anunturi
 ...
Miercuri, 13 Septembrie 2023 ora 02:09
Servicii de asigurare - achizitie directa ...
Miercuri, 6 Septembrie 2023 ora 10:32
 
© 2009 - SC URBIS SA Transport Local Baia Mare